Thursday, January 23, 2020

Ensimmäinen viikko

Viikko on vierähtänyt mukavasti Puerto Escondidossa. Paikkahan oli mulle tuttu aiemmalta reissulta. Puerto Escondido sijaitsee Meksikossa, Oaxacan osavaltiossa. Muistaakseni luin jostain, että väkiluku olisi täällä noin 45 000 asukkaan luokkaa. Kyseessä on siis pieni kaupunki tyynenmeren rannikolla, ja vaikka kaupunki elää turismista, niin silti kyseessä ei ole turistirysä. Näitäkin meksikosta toki löytyy. Yksi syy lienee siinä, ettei kansainvälisillä lennoilla pääse suoraan tänne. Lentäminen on Meksikossa kuitenkin halpaa, ja ehdottomasti helpoin tapa matkustaa.

Täällä on tarkoitus viettää tämä talvi. Keväällä sitten takaisin pohjoiseen.

Sitten kuvia:





Lennot lähtivät Turusta, eka vaihto oli Helsingissä, sitten Amsterdamissa.  Amsterdamista lennettiin kauhean mutkan kautta, luulisi, että suoran viivan muotoinen lentoreitti olisi nopein.

Tai niinhän se olikin. Nimittäin jos ottaa huomioon, että maapallo on pyöreä, niin suorin reitti näyttääkin ihan erilaiselta tasoon levitetyssä kartassa.



Ensimmäisen yön jouduin viettämään Mexico Cityssa. Tämä likainen miljoonakaupunki ei ole mieleeni, joten otin hotellin muutaman minuutin kävelymatkan päästä kentältä.

Lähtö Puerto Escondidoon oli kuitenkin toisesta terminaalista, joten vaihtoehdot olivat joko mennä taksilla tai terminaalien väliä sahaavalla ilmaisella ilmajunalla (Aerotren). Valitsin ilmajunan ihan kokemuksen puolesta. Ilmajunaan pääsee vain jos on lentolippu, eli sitä ei voi käyttää muuten vaan. Näkymät junasta ovat mahtavat, sillä se menee ihan lentokentän vierestä ja koneita nousee ja laskee jatkuvalla syötöllä. Meksiko Cityn lentokenttä on erittäin vilkas.


Koitin ottaa videota. Ei tullu hyvä. Ei oo pakko katsoa.

Puerto Escondidon lentokenttä on Turun lentokentän kokoluokkaa. Laskeutumisen jälkeen terminaalin piti kävellä n.100 metriä, ja sehän olikin varsinainen Via Dolorosa farkut ja huppari päällä. Saavuin keskipäivän aikoihin ja lämpöä oli reilusti yli 30 astetta.

Kämppä oli mulla katsottu valmiiksi, ja olin sopinut tapaavani omistajan heti kun saavun. Tilannetta helpotti se, että hankin jo meksiko cityssa paikallisen sim-kortin, jossa on nettiyhteys.

Kämppä on mukava, aivan uusi ja ilmastoitu ja keittiöllinen asunto Rinconadan kaupunginosassa. Vuokraa on n. 400 euroa kuukaudessa, sisältäen sähkön, veden, netin ja ilmeisesti siivouksen parin viikon välein. Lisäksi vuokraan kuuluu iso pönikkä juomavettä, joka varmaankin vaihdetaan uuteen kun tarve vaatii. Halvemmallakin pääsisi, tosin ilmastoinnista joutuisi luopumaan. Lisäksi asuinalue on erittäin siisti ja turvallinen. Lähin kauppa on parin metrin päässä, ja ravintoloita on heti kulman takana, yhteensä kymmenkunta.



Rannalle matkaa on muutama minuutti. Meksikossahan etäisyyden yksikkö on minuutti. Jos kysyy kuinka kaukana jokin paikka on, niin vastaus tulee sillä tavalla, että kauanko sinne kestää mennä. Vielä kun tietäisi millä kulkuneuvolla...

Joka tapauksessa, upea Playa Carrizalillo on aivan vieressä. Sinne laskeudutaan portaita pitkin, ja näkymät ovat aivan upeat.