Tuesday, February 18, 2020

kämpän vaihto

Kuluneella viikolla on ollut hieman sättäämistä asunnon kanssa. Edellisessä paikassa jäi harmittamaan se, että siinä ei ollut minkäänlaista puutarhaa, tai muuta mahdollisuutta olla ulkona. Päätin siis jo muutaman viikon jälkeen, että asunnon vaihto on edessä. Valitettavasti uuden asunnon löytäminen ei ollutkaan niin helppoa. Paikalliset eivät juurikaan mainosta vuokrattavia asuntoa esimerkiksi facebookissa, vaikka niitä löytyy täältä ihan mielin määrin. Sen sijaan asuntojen seinässä tai aidassa on lappu, jossa lukee että vuokrataan. Parhaimmassa tapauksessa siinä on vielä puhelinnumero. Tällaisten asuntojen läpikäynti on tolkuttoman hidasta, etenkin kun meksikolaiset ovat ahkerasti juttutuulella vaikka ei samaa kieltä puhuttaisikaan.

Muutamia kämppiä kävin katsomassa, hintahaarukka 100-500 euroa kuukaudessa. Päädyin lähemmäs puerto escondidon keskustaa, taloon, josta on upeat näkymät merelle (alla pari kuvaa). Talo vaikutti hyvältä, mutta totuus paljastui vasta muuton jälkeen. Tässä talossa on huoneita lyhyt- ja pitkäaikaiseen majoitukseen. Sovittiin, että olen pari viikkoa pienemmässä huoneessa, joka on siis päivävuokrallinen asunto, sitten vaihtaisin isompaan. Vuokraa olisi reilut 300 kuussa. Onneksi maksoin vain ekasta parista viikosta aluksi.



Ongelmat alkoivat heti alkuun. Huoneeseen tullaan neljän oven läpi (ulkoportti, ovi terassillle, sisäovi käytävään, ja huoneen ovi). Vuorotellen jokainen näistä ovista on joko ollut rikki tai takalukossa. Tällöin olen ollut jumissa joko asunnon sisällä tai ulkona. Lisäksi omistajan asenne muuttui välittömästi vuokran maksun jälkeen auttavasta tympeäksi. Moottoripyörälle piti olla hyvä säilytystila. No, olihan sellainen. Ainoastaan siinä on sellainen este, että isäntien pittbull on alle sekunnissa räyhäämässä siellä. Ekalla kerralla ehdin kuitenkin laittaa oven kiinni ennen kuin koira oli kimpussani. Sitten katsottiin toinen paikka prätkälle. Se löytyi ahtaasta ja likaisesta rakennustarvikevarastosta, jonne prätkän saaminen on työn ja tuskan takana. Viimeinen niitti oli se, että netti ei juurikaan toimi. Tätä piti todistella isännälle olan takaa kunnes totesin lähteväni menemään. Vuokrasta hän suostui palauttamaan osan. Yhteensä siis kolme kallista yötä tuli vietettyä täällä, ja vielä olisi yksi edessä.



Aloin siis etsimään kiireen vilkkaa uutta asuntoa, ja sellainen löytyikin läheltä aiempaa asuntoa mentaliteetilla "ei se huonompi voi olla". Huomenna pääsen vaihtamaan kämppää.